SLIM on Tour – Kansen met innovatief werkgeverschap

SLIM on Tour – Kansen met innovatief werkgeverschap

Veel werkgevers hebben momenteel te maken met fikse uitdagingen op de huidige krappe arbeidsmarkt. Waar haal je de juiste mensen vandaan? Innovatief werkgeverschap biedt kansen! Welke mogelijkheden ontstaan als Ondernemers, Onderwijs en Overheid samen aan de lat staan!

op 23 november 2017 zijn we gestart met de kick-off meeting op Industriepark Noord in Sittard bij gastlocatie Keytec. Dit bedrijventerrein huisvest ruim 200 ondernemingen waar in totaal bijna 5000 mensen werken. Zowel Overheid, Onderwijs als Ondernemers waren aanwezig om nar elkaar te luisteren en elkaar te vinden. Naar aanleiding van deze eerste meeting zullen vervolgactiviteiten georganiseerd worden bij en met de betrokken ondernemers. Met deze vervolgactiviteiten krijgen bedrijven, organisaties en mensen op Industriepark Noord ‘een gezicht’. Samen maken we als eerste op Industriepark Noord het verschil en gaan we komen tot een ‘Best Practice’ waarvan we ook de overige bedrijventerreinen in de Westelijke Mijnstreek zullen laten profiteren.

SLIM on tour wordt georganiseerd door SLIMhuis samen met: Ondernemersvereniging Bedrijven Sittard-Geleen (BSG), ZUYD hogeschool, Gemeente Sittard-Geleen, Parkmanagement Westelijke Mijnstreek, Levanto groep, Werkgeversservicepunt Westelijke Mijnstreek en samenwerkende partners. Samen met onze partners pakken we verder door op basis van de verkregen input tijdens de eerste sessie op locatie!

Bekijk hieronder het beeldverslag dat werd gemaakt door Levanto on Tour (LoT) i.s.m. Streekomroep Start.

Kansen met innovatief werkgeverschap

SLIM on tour – Industriepark Noord

“KANSEN MET INNOVATIEF WERKGEVERSCHAP”

Veel werkgevers hebben momenteel te maken met fikse uitdagingen op de huidige krappe arbeidsmarkt. Waar haal je de juiste mensen vandaan? Innovatief werkgeverschap biedt kansen! Welke mogelijkheden ontstaan als Ondernemers, Onderwijs en Overheid samen aan de lat staan!

We starten met een kick-off meeting op Industriepark Noord.
Dit bedrijventerrein huisvest ruim 200 ondernemingen waar in totaal bijna 5000 mensen werken. Na de kick-off meeting zullen vervolgactiviteiten georganiseerd worden bij en met de betrokken ondernemers. Door de vervolgactiviteiten krijgen bedrijven, organisaties en mensen op Industriepark Noord ‘een gezicht’. Samen maken we als eerste op Industriepark Noord het verschil en komen we tot een ‘Best Practice’ waarvan we ook de overige bedrijventerreinen in de Westelijke Mijnstreek gaan laten profiteren.

We nodigen je van harte uit op 23 november bij gastlocatie Keytec.
Om te komen ontmoeten en verbinden maar vooral om mee te komen praten tijdens deze interactieve bijeenkomst.

Wat hebben we voor je op het programma?

  • 18.00 uur Ontvangst met koffie en een broodje
  • 18.45 uur Opening ‘O3 – Vraag & Antwoord’ – SLIMhuis
    met Gemeente Sittard-Geleen, ZUYD hogeschool en Ondernemersvereniging BSG
  • 19.00 uur Bedrijfspresentatie – Keytec
  • 19.30 uur Arbeidsmarkt en innovatief werkgeverschap door Rik Loffeld (ZUYD, Lectoraat Employability)
  • 20.00 uur Creatief met mensen én banen – Werkgeversservicepunt Westelijke Mijnstreek
  • 20.45 uur Interactieve denktank met een hapje en een drankje
  • 21.30 uur Einde bijeenkomst

Datum: 23 november 2017
Locatie: Keytec, Rijksweg Noord 281, Sittard

Wil jij het verschil mee komen maken?
Het aantal plekken voor deelname is beperkt. Meld je dus snel hier aan!

Graag tot ziens op 23 november!

Namens

SLIMhuis,
Ondernemersvereniging Bedrijven Sittard-Geleen (BSG),
ZUYD hogeschool,
Gemeente Sittard-Geleen,
Parkmanagement Westelijke Mijnstreek,
Levanto groep,
Werkgeversservicepunt Westelijke Mijnstreek en samenwerkende partners.


Datum
23 november 2017 @ 18:00 - 21:30

Locatie
Keytec

Organisatie:
SLIMhuis

Event is voorbij.

Brilliant Business Westelijke Mijnstreek

SAVE THE DATE

Brilliant Business Awards

Een initiatief van de gemeenten Sittard-Geleen, Beek en Stein om het bloeiende bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek te eren en te waarderen.

De uitreiking van de Brilliant Business Awards vindt op maandag 22 januari 2018 voor de eerste keer plaats in het Center Court van de Brightlands Chemelot Campus. Op deze feestelijke avond worden de Parel, Diamant en de Robijn uitgereikt.

Goed ondernemerschap mag best eens in de schijnwerpers gezet worden en is bovendien een voorbeeld en inspiratiebron voor anderen. Daarnaast promoot het de Westelijke Mijnstreek als vestigingsgebied. Hierin spelen de genomineerden en winnaars van de drie te vergeven prijscategorieën een belangrijke rol. Want succesvolle ondernemers zijn fantastische ambassadeurs voor schitterend ondernemerschap!

Op deze website vindt u alle informatie over de prijscategorieën, het nominatieproces en over het event waar de winnaars bekend worden gemaakt. Ben jij of ken jij een bedrijf dat je wilt nomineren voor één van de drie awards? Laat het ons hier voor 26 november weten: http://www.brilliantbusiness.nl/nomineren/

Er is een beperkt aantal tickets voor de feestelijke prijsuitreiking verkrijgbaar via deze website, dus wees er snel bij!

 

 


Datum
januari 22 @ 18:00 - 22:00

Locatie
Center Court Brightlands Chemelot Campus

Organisatie:
Gemeente Sittard-Geleen

Event is voorbij.

De Kenniskaravaan

De Sittard-Geleense Uitdaging introduceert:

de Kenniskaravaan

voor verenigingen, stichtingen, wijk- en buurtinitiatieven.

Het knelt in onze club!

Het is geen geheim dat verenigingen en stichtingen vandaag de dag veel knelpunten tegenkomen. Veel clubs hebben moeite om ledenaanwas te krijgen, zitten met hoge kosten voor accommodaties, zoeken hulp bij de opzet van een website of social media plan of hebben zorgen over hoe de bestuursstoelen bezet te krijgen. Maar ook grotere organisaties lopen tegen allerlei zaken aan die te maken hebben het overleven in een snel veranderende maatschappij. Wij krijgen de laatste tijd steeds vaker hulpvragen die gaan over dit soort onderwerpen en die in de kern vaak van dezelfde aard zijn. Hieruit is het idee van de Kenniskaravaan ontstaan: een nieuwe activiteit van de Sittard-Geleense Uitdaging, waarbij ondernemers hun kennis ter beschikking stellen van een groep stichtingen of verenigingen middels een brainstormsessie of gerichte workshop. De kenniskaravaan zal 2x per jaar ‘langskomen’ met gerichte workshops, waarvoor alle maatschappelijke organisaties zich kunnen inschrijven.

Geïnteresseerd?

Meld je dan nu alvast aan voor de Grote Stichtingen en Verenigingen Brainstorm op woensdag 22 november van 19.00 tot 21.30 uur en werk mee aan de toekomst van jouw initiatief, organisatie of club! Alle Sittard-Geleense verenigingen en stichtingen worden uitgenodigd en uitgedaagd om samen met ons aan de slag te gaan. Tijdens deze eerste brainstorm gaan we onder professionele begeleiding van Barticipatiedotcom (organisatieopticiën met een creatieve blik), Bart Pastoor aan de slag en uiteraard zijn alle ondernemers die de Sittard-Geleense stichtingen en verenigingen een warm hart toedragen van harte welkom.

Aanmelden kan met via een email naar info@sittardgeleenseuitdaging.nl.

Er zijn geen kosten verbonden aan de workshop. Max 2 personen per organisatie i.v.m. de grootte van de locatie, ZUYD LAB Steenweg 64, Vol is vol!


Datum
22 november 2017 @ 19:00 - 21:30

Locatie
ZUYD LAB

Organisatie:
Sittard-Geleense Uitdaging

Event is voorbij.

Succesvol ZZP’en

Ben je actief als zzp’er? Dan is dit een event dat je zeker niet mag missen. Een SLIM vervolg op de Jonge bedrijvendagen Sittard-Geleen die afgelopen jaar plaats vonden in Sittard. Een inspirerende bijeenkomst georganiseerd door Kamer van Koophandel met de samenwerkende Gemeenten Heerlen, Maastricht en Sittard-Geleen. Samen met honderden andere zelfstandige ondernemers uit de regio nieuwe energie en nieuwe ideeën opdoen!

Luister naar nieuwe inzichten van inspirerende sprekers. Ontmoet andere zzp’ers en bezoek de informatiemarkt waar je praktisch advies kunt inwinnen bij accountants, juristen, verzekeraars, belastingdienst, betrokken partners, brancheorganisaties en adviseurs van de KvK. Je hoort een inspirerend betoog van onze spreker over het vinden en binden van klanten en positionering van jou zelf en je bedrijf. Regionale ondernemers “in de etalage” op de informatiemarkt.

Een keuze uit diverse inspirerende en interactieve workshops specifiek voor zzp-ers.
Op 13 november van 17:00 uur tot 22:00 uur ben je van harte uitgenodigd op dit inspirerend event Succesvol ZZP’en.

Inschrijven doe je hier

 


Datum
13 november 2017 @ 17:00 - 22:00

Locatie
Muziekgieterij Maastricht

Organisatie:
Kamer van Koophandel

Event is voorbij.

Groene Ambitietank

Een inspirerende dag over duurzaamheid!

SLIMhuis organiseert samen met Bedrijven Sittard-Geleen (BSG), de Gemeente Sittard-Geleen, Parkmanagement Westelijke Mijnstreek en Hogeschool Zuyd een inspirerende dag over Duurzaam ondernemen. Is het pr-praat of een onmisbare winstmaker?

De Groene Ambitietank is relevant voor zowel ondernemers als overige geïnteresseerden in de regio. Het is de ontmoetings-spot waar je andere ondernemers, belangrijke stakeholders binnen de gemeente en de aanwezige vertegenwoordigers van de gemeente Sittard-Geleen ontmoet.

Door het bezoeken van de Groene Ambitietank op 10 november bij ZUYD hogeschool. Ligne 1 in Sittard, heb je de mogelijkheid om kennis te delen, kennis te maken en jouw netwerk uit te breiden. Het is een dag van verblijven, verbinden en verdiepen. De Groene Ambitietank heeft een open karakter in de breedste zin van het woord.

Kijk voor alle info op: www.groeneambitietank.nl

Ben jij erbij?
*Meld je dan hier direct aan voor Groene Ambitietank >>

*Vooraf aanmelden is geen noodzaak maar het helpt ons om een beetje inzicht in het aantal verwachte bezoekers te krijgen.


Datum
10 november 2017 @ 09:00 - 17:00

Locatie
SLIM Touchpoint ZUYD

Organisatie:
SLIMhuis

Event is voorbij.

HUISkamer workshop 19-10

Je bedrijf positioneren zodat je elke uitdaging aan kunt!

Of je nu een startende of een ervaren ondernemer bent. Je bedrijf krijgt telkens weer te kampen met uitdagingen. Een nieuwe kans die zich voordoet, een groeistuip of juist een groeivertraging, een botsing op cultureel vlak in het buitenland, medewerkers die net iets anders doen dan jij wilt, enzovoort. Soms zijn het ware klappen die een bedrijf te verwerken krijgt. Een stevige basis hebben is het fundament dat je nodig hebt om moeilijke uitdagingen te kunnen doorstaan. 

Die solide basis kun je in 3 stappen bereiken! Als je deze stappen hebt doorlopen is klip-en-klaar wat je in je bedrijf doet, hoe je dat doet, waar dat op de markt toe leidt en welke ambitie je hiermee gaat realiseren. Je bedrijf is als het ware in positie om de nieuwe uitdaging aan te gaan! Heb je interesse in het nemen van dergelijke stappen of wil je meer informatie meld je dan aan voor deze HUISkamer workshop!

Deze workshop wordt gegeven door Jean Paul Urlings en bieden we je aan in samenwerking met Bizzdom. Interessant voor iedere ondernemer die meer rendement wil!

We ontvangen je graag op donderdagochtend 19 oktober om 8:30 uur bij SLIMhuis met een kop koffie en een lekker broodje. De inhoudelijke workshop begint om 8:45 uur en wordt afgesloten om 10:00 uur, zodat je daarna weer lekker op tijd aan je ondernemende dag kunt beginnen!

Deelname is gratis maar het aantal plekken is beperkt. Meld je vooraf per e-mail aan via mark@slimondernemen.eu.


Datum
19 oktober 2017 @ 08:30 - 10:00

Locatie
SLIMhuis

Organisatie:
SLIM huis

Event is voorbij.

HUISkamer workshop

Ondernemers in balans bruisen van de energie

Ondernemen is hard werken. Succes is niet vanzelfsprekend en iedere dag is weer jezelf opnieuw uitdagen. Stress, onzekerheid en burn-out zijn begrippen waar we helaas vaker dan gewenst mee te maken krijgen. Ondernemers die in balans zijn ervaren kracht en stabiliteit. Bruisen van energie. Hierdoor zijn zij veelal succesvoller.

LeF coach Jan Gooren laat in deze workshop zien hoe het systeem werkt dat zorgt voor innerlijke balans. Hij geeft inzicht hoe wij hiervoor kunnen zorgen en tools om hier zelf mee aan de slag te gaan. Jan Gooren is gespecialiseerd in de methode “Repairing Balance” en heeft ruime ervaring in de begeleiding en ondersteuning van individuen en teams.

Deze workshop ‘Balansinzicht‘ bieden we je aan in samenwerking met LeF realiseert. Interessant voor iedere ondernemer die meer rendement wil!

We ontvangen je graag op donderdagochtend 21 september om 8:30 uur bij SLIMhuis met een kop koffie en een lekker broodje. De inhoudelijke workshop begint om 8:45 uur en wordt afgesloten om 10:00 uur, zodat je daarna weer lekker op tijd aan je ondernemende dag kunt beginnen!

Deelname is gratis maar het aantal plekken is beperkt. Meld je vooraf per e-mail aan via mark@slimondernemen.eu.


Datum
21 september 2017 @ 08:30 - 10:00

Locatie
SLIMhuis

Organisatie:
SLIM huis

Event is voorbij.

Ondernemersontbijt

De Nieuwe Europese privacywet en de invloed daarvan op organisaties en ondernemers

Van 9 tot en met 15 oktober 2017 vindt de Week van de Veiligheid plaats. In deze week worden activiteiten georganiseerd om het veiligheidsbewustzijn te vergroten. Op 12 oktober is er een ondernemersontbijt in SLIMhuis, waarbij het thema ‘Algemene verordening gegevensbescherming’ centraal staat. Tijdens deze bijeenkomst geeft een gastspreker toelichting op de meldplicht datalekken. Deze bestaat al sinds 2016, maar in mei 2018 zal een gewijzigde Europese wet van toepassing worden. Ook wordt aandacht besteed aan de informatie van de Autoriteit Persoonsgegevens over de datalekken die sinds de invoering van de Nederlandse wet zijn gemeld.

Organisaties en ondernemers die persoonsgegevens verwerken krijgen vanaf mei 2018 meer verplichtingen. De nadruk ligt – meer dan nu – op de verantwoordelijkheid van organisaties om te kunnen aantonen dat zij zich aan de wet houden. Dat vergt een gedegen voorbereiding. Gastspreker is Monique Hennekens. Als advocate heeft zij ruime ervaring met het bijstaan van diverse organisaties in privacy en IT-projecten. Zij praat u bij over wat u te wachten staat en hoe u zich hierop kunt voorbereiden.

Het ondernemersontbijt wordt georganiseerd door de gemeente Sittard-Geleen in samenwerking met Parkmanagement Westelijke Mijnstreek en vindt plaats in het SLIMhuis (Poststraat 8, Sittard).

Programma Ondernemersontbijt 12 oktober 2017
07:30 uur Ontvangst met ontbijt
08:00 uur Welkom door Burgemeester Cox
08:05 uur Voorlichting ‘Algemene verordening gegevensbescherming’ door Monique Hennekens
08:40 uur Mogelijkheid tot vragen stellen
09:00 uur Einde

Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Aanmelden kan tot uiterlijk 1 oktober 2017 door een email te sturen met daarin je contactgegevens. Wees er snel bij, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met Pink van Nieuwburg van het team Openbare orde en Veiligheid. Zij is bereikbaar via: 046-4778182.

Op www.autoriteitpersoonsgegevens.nl, vind je praktische informatie over (het voorbereiden van je onderneming op) de AVG.


Datum
12 oktober 2017 @ 07:30 - 09:00

Locatie
SLIMhuis

Organisatie:
Gemeente Sittard-Geleen

Event is voorbij.
DOOR communicatie en vorm