Kans trajecten

De Westelijke Mijnstreek kan alleen floreren als de ondernemers uit de regio hun ondernemende kansen verzilveren. Deze ondernemende kansen in de regio liggen vaak op vlakken waar economische en maatschappelijke uitdagingen zijn. Hierbij kan onder andere gedacht worden aan thema’s als ongebruikt vastgoed in stadscentra en bedrijventerreinen, de mismatch tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt, de samenwerking tussen grote en kleine bedrijven in de regio en de toenemende zorgvraag vanuit de ouder wordende bevolking.

Hoe werkt een MKB KANS-traject?

Het traject bestaat uit 5 sessies. Eerst vindt er een brainstorm plaats. Hier genereren we innovatieve ideeën. Ideeën om gezamenlijk mee aan de slag te gaan, maar ook voor individuele ondernemers. Vervolgens selecteren we de beste ideeën, op basis van commerciële haalbaarheid en de urgentie van het onderwerp. We toetsen bevindingen uit de markt en bepalen welke ideeën jij als ondernemer door kunt ontwikkelen als business-kans. Dat levert elke ondernemer de mogelijkheid op marktkansen te toetsen in het directe ondernemersveld.

Daarna ontwikkelen we business-modellen, die je vervolgens toetst bij potentiële klanten en stakeholders. Met de feedback pas je het aan. In een laatste sessie creëren we het meest kansrijke business-model. Dat werken we zo gedetailleerd en concreet mogelijk uit. Het resultaat: Een innovatief en kansrijk product of dienst dat jij direct in de markt kunt zetten!

Welke ondernemers zoeken we?

Voor de MKB KANS trajecten zijn we op zoek naar ondernemers uit de Westelijke Mijnstreek met vernieuwende ideeën op één van de relevante thema’s. Deze ondernemers moeten de wil hebben om samen met andere ondernemers aan de slag te gaan om die ideeën om te zetten in business. We zoeken dus ondernemers die durven te investeren in zichzelf en in doelgerichte samenwerking met andere ondernemers.

Welke MKB KANS-trajecten zijn er?

Er is in totaal ruimte om 10 MKB KANS-trajecten vorm te geven. Sommige zijn al in de uitvoerende fase waardoor ondernemers niet direct meer kunnen aanschuiven. Andere zijn nog in de conceptfase. Deze staan nog open voor ondernemers die er aan del willen nemen. Tot slot zijn er nog open trajecten waarvoor nieuwe ideeën aangedragen kunnen worden.

Lopende trajecten:

> kansen met de zelfsturende carrière

Trajecten die op korte termijn starten:

> kansen met nieuw ondernemerschap in stadscentra
> kansen voor een creatieve hotspot
> kansen met urban en extreme sports
> kansen met ketensamenwerking in de zorg
> kansen met ondernemende studenten

5 Open trajecten:

> Ondernemers gezocht met vernieuwende ideeën … voor 5 volgende MKB kans trajecten

Heb je als ondernemer een vernieuwend idee dat inspeelt op de maatschappelijke en economische uitdagingen uit onze regio? Ga dan het gesprek met ons aan om te kijken of we er KANS-traject van kunnen maken. We gaan dan samen op zoek naar andere ondernemers uit de Westelijke Mijnstreek die aan willen sluiten.

 

Vragen over MKB KANS-trajecten?

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

 

MKB Kansen / MKB Idee Generator wordt mede mogelijk gemaakt door:

logoLED

Meer weten over SLIMhuis?

Neem dan contact op met Avital Kuperman, Yvonne Salvino, Mark Bertrand of Mark Tielemans
via e-mail of telefoonnummer: 046-4777180

Het SLIMhuis: een slim model

slim-model-klein

SLIM nieuws in je mailbox?

DOOR communicatie en vorm