Onderwijs

Onderwijs is primair bezig met het opleiden van mensen. Hierbij is er niet alleen sprake van theoretische vorming maar ook van vorming in de praktijk. Daarnaast dienen ze op te leiden voor de invulling van de vraag op de arbeidsmarkt.

Hiervoor hebben de onderwijsinstellingen het bedrijfsleven nodig. Zij moeten dus opleiden voor de ondernemende werkelijkheid. Verder leveren de onderwijsinstellingen ook diensten aan bedrijven. Hieronder vallen het opleiden van mensen uit het bedrijfsleven en het invullen van kennisvragen. Tot slot dienen de onderwijsinstelling (wetenschappelijk) onderzoek uit te voeren. Binnen deze doelgroep vallen de onderwijsinstellingen op MBO, HBO en WO niveau.

De waardepropositie voor de onderwijsinstellingen is gericht op het beter verbinden van deze instellingen met het MKB en studenten te laten proeven van de ondernemende werkelijkheid.

Hierbij staan vijf zaken centraal:

  1. het zorgdragen voor voldoende praktijkopdrachten voor de reguliere studenten;
  2. het binnenhalen van kennisvragen van het MKB die tegen betaling ingevuld worden;
  3. het creƫren van leads voor de bedrijfsopleidingen;
  4. het verzamelen van data voor (wetenschappelijk) onderzoek;
  5. het verbeteren van het onderwijs op het gebied van ondernemen.

Het SLIMhuis is de verbindende factor tussen het MKB en de onderwijsinstellingen. Via het SLIMhuis kunnen de onderwijsinstellingen hun waarde voor het MKB etaleren. Dit moet leiden tot nieuwe inkomstenstromen en het behouden van de kennis en kunde in de regio.

Meer weten over SLIMhuis?

Neem dan contact op met Avital Kuperman, Yvonne Salvino, Mark Bertrand of Mark Tielemans
via e-mail of telefoonnummer: 046-4777180

Het SLIMhuis: een slim model

slim-model-klein

SLIM nieuws in je mailbox?

DOOR communicatie en vorm